2015. április 6., hétfő

Remény(kedés)

Elérkezett a szezon első meccse. A Yanks a Toronto ellen kezdi meg a 113. szezonját, ez lesz a harmadik alkalom, hogy nyitónapon csapunk össze a kanadaiakkal. Az előző kettőt (2003 és 2008) egyaránt nyertük, reméljük ez a sorozat folytatódik.

Továbbá azt is reméljük, hogy egy másik sorozat megszakad. Az utóbbi három szezonban (és az új Yankee Stadium felavatása óta hatból ötször) a Yankees vereséget szenvedett az első meccsen.


AZ ÚJ ÉRA

Ez lesz az első év a Jeter nélküli érában, akiben eddig nem realizálódott a dolog, annak valószínűleg a mai napon fog teljes erővel a szívébe markolni a jól megszokott 2-es szám hiánya a beállós poszton. Vajh mit hoz majd az új korszak? Lesz-e olyan sikeres, mint az előző? Felér majd bármelyik múltbéli dinasztiához? Reméljük. Elsőre egy rájátszásszereplés kielégítő lenne.


#BEL13VE & #FORG1V3

Alex Rodriguez ma visszatér a Yankee Stadium-ba. Majd két év kihagyás után mire számíthatunk tőle? Tudja tartani a tavaszi formáját? Arra persze a legvadabb álmainkban sem gondolhatunk, hogy újból 2007-es számokat produkál, de ha stabilan jó teljesítményt nyújtana, az nagy segítség lenne a csapatnak... és a saját ügyének is. Mindenesetre reméljük a legjobbakat vele kapcsolatban ... is.


TANAKA TIME

A tavalyi bemutatkozás király volt, egészen a sérülésig. Azóta akárhányszor szóba kerül Masahiro neve, mindig előjön az aggodalom a Yanks drukkerekből, hogy vajon a könyöke bírni fogja-e? Tanaka a minap azt nyilatkozta, hogy kicsit visszavesz idén és nem erőből próbálja meg megoldani a párharcait, mint tavaly sokszor. CC Sabathia - akinek meg a térde a kérdéses - hat szezonon keresztül volt az Opening Day kezdődobója, ezt a sorozatot szakítja meg Tanaka. Az első dobás tehát az övé, de vajon végig bírja-e a szezont? Csak reménykedni tudunk benne.


ZÁRÓRA

Avagy Girardi leoldozza a láncról a nyolcadik-kilencedik inninges kétfejű szörnyeteget Dellin Betances és Andrew Miller személyében. Ha mindketten a tavalyi formájukat hozzák, akkor elég istenes helyzetben lesz a Yankees minden egyes előny tudatában a meccsek végén. Az más kérdés, hogy a closer-kedést még egyikük sem gyakorolta túl sokat - egy-egy mentésük van karrierjük során -, így a legnagyobb kérdőjel, hogy vajon az utolsó inning és az azzal járó nyomás vajon nyomot hagy-e bennük. Reméljük nem.


AZ ÜTŐSOR SZÍVE

A Beltrán-Teixeira-Rodriguez-McCann kvartett adós a jó teljesítménnyel (A-Rod helyzete azért kicsit más a többiekhez képest). Ha ők összeszedik magukat és legalább jó power mutatókat hoznak, akkor jó szezonnak nézhetünk elébe. Stephen Drew pedig ha csak a tavaszi formáját tudja tartani már elégedettek leszünk. Ami valahol szomorú. Remélhetőleg közelebb lesz a 2013-as formájához, mint a tavalyihoz.

Change...

Az őrségváltás margójára



2015. április 3., péntek

"This one by Mattingly! Ooh hang on to the roof!"

Avagy Gary Thorne és az ő szuper kommentálása. Sierra homárjánál is a "Put the mustard on her, baby! Goodbye home run!" már hideg rázós, de Mattingly-énél nekem is ordítani volna kedvem minden alkalommal, mikor hallom.


'95-ös rájátszás első köre, ellenfél a Seattle Mariners. Dráma a köbön, de erről később.

***

Úgy döntöttem a múltkori "David Justice home run" videó után, hogy ebből rendszer lesz. Néhány nagy momentumot felteszek ide a blogra és írok róluk. Ez a fenti videó lesz ilyen formán az első, bár most sztori nem lesz hozzá (ami késik nem múlik). Az előző nagy dinasztia kezdeti éveitől indulunk majd és a tavalyi szezonnal fejezzük be az utazást. Aztán később még lehet, hogy lesz pár olyan, ami az első körben kimaradt, de mindent a maga idejében.

Legelőször jön majd egy híres-hírhedt hazafutás 1996-ból. ;)