2015. március 22., vasárnap

Amikor Michael Kay metrózni küldött minket

Sokkal jobban csíptem őt, amíg rádiókommentátor volt...


... és a régi stadion sokkal, sokkal hangosabb volt, mint az új.

A videóról:
2000-ben a Yankees a Seattle Mariners-szel csapott össze az Amerikai Liga döntőjében. Akkor regnáló bajnokok voltunk, és éppen a triplázásra készültünk (valamint az elmúlt 5 év alatt a 4. döntőnkre), az ALDS-ben az Oaklandet vertük, majd a másik nyugati playoff csapat, a Mariners következett.

Az első meccset hozta az M's, de a Yankees Lúdas Matyiként háromszor verte rajtuk ezt vissza. Ezen a három meccsen 20-3-as pontkülönbséget sikerült összehozni. Mindezek után az ötödik meccs kicsit csalódás volt (sima 6-2-es vereség), sőt a hatodikon is gyors vezetést szerzett a Seattle.

A negyedik inning közepére már 4-0 volt az eredmény, a Yankees azonban három ponttal válaszolt erre. A hetedikben aztán elszabadult a pokol a Stadiumban. Két futónkkal a bázisokon dobót cserélt a Mariners, Arthur Rhodes-ot pedig David Justice üdvözölte a videón látható bombával. Három Jenki pont, fordítás. Sőt, aztán még három pontot ütöttünk be, amikre szükség is volt, mert a végén még rallyzott az M's, de két pontnál közelebb nem sikerült jutniuk. Yankees győzelem, irány a World Series, ahol már várt ránk a városi rivális Mets. Innen a metrós utalás is Kay-től.


Justice ütése és Kay ordítozása ezen a videón... garantált libabőr minden alkalommal.

2015. március 11., szerda

Repül a, repül a...

A-Rod is back! :)



És Slade is vágott egyet a meccs végén, ami külön jó.

2015. március 7., szombat

A tekintélyt parancsoló Bíró úr


Avagy Eric Chavez épp tanácsot ad Aaron Judge-nak. Igen, mindketten állnak. :D

Azt hiszem van egy új kedvencem a farmról.

2015. március 6., péntek

Ó kapitány! Kapitányom!



"As far as I’m concerned, and I’m not to decision maker on this, that captaincy should be retired with No. 2. I wouldn’t give up another captain’s title to anyone else."

Brian Cashman két órája robbantotta fel az internetet Jenkiföldön ezzel a kijelentésével, miszerint Derek Jeter visszavonulásával a csapatkapitányságot is meg kéne szüntetni mint olyan. Mármint a Yankeesen belül.

Amennyire láttam, a szurkolói vélemények jelentős hányada az enyémmel megegyező volt: bullshit.

Most komolyan Ca$h... Ennyi erővel Lou Gehrig után nem kellett volna megszüntetni? Vagy Thurman Munson halálával? 

Természetesen nem azt mondom, hogy most azonnal nevezzünk ki bárkit a keretből, mert jelenleg tényleg nincs meg senkiben az, amivel maradéktalanul eleget tehetne a kapitányi tisztségnek. Ha Robbie Canó még nálunk lenne, akkor ő válthatta volna Jetert ezen a poszton, de sajnos ez a lehetőség ugye már nem áll fenn.

Ettől függetlenül el fog jönni az az idő, amikor újból lesz a csapatnak egy karizmatikus vezére (jó esetben saját nevelésű játékos), aki kiérdemli majd ezt a megtiszteltetést. Egy vezéregyéniség, aki mind a pályán, mind azon kívül méltón és büszkén képviseli majd a hajszálcsíkokat és az egymásba olvadó NY-t. Aki kapitánya lesz majd a következő győztes Yankees csapatnak (és remélhetőleg dinasztiának is). De te, kedves Brian Cashman, te már akkor könnyen lehet, hogy nem leszel itt.


“Leadership comes in a lot of forms, it would be a hard one to anoint someone captain, regardless of how great they might be.” - folytatta Cashman a rádióinterjúban

Ez bizony így van. És nem is sietünk sehova a következő kapitány kiválasztásával.



Persze valószínűleg a Derek Jeter iránti tisztelet beszélt belőle, mindannyian - főleg ez a generáció, aki a Jeter érában ismerte meg a Yankeest - szeretjük a Kapitányt és elképesztően fog hiányozni az elkövetkező években. De előtte is volt csapatkapitánya a Yankeesnek és utána is lesz. És ennek semmi köze a Jeter iránti rajongásnak, tiszteletnek, bárminek.

Főleg annak a fényében vicces Cashman kijelentése, hogy Don Mattingly 1995-ös visszavonulása után 2003-ig nem volt csékája a Yankeesnek, vagyis a legendás '90-es évek végi - 2000-es évek eleji dinasztia választott kapitány nélkül nyerte halomra a meccseket és bajnoki címeket. Arról nem is beszélve, hogy Gehrig és Munson kapitánysága között eltelt 37 év.







Íme a Yanks történetének eddigi csapatkapitányai:



Néhány érdekesség:

  • Hal Chase-é volt sokáig a Yankees történetének leghosszabb ütési sorozata. 1907-ben (akkor még New York Highlanders néven futott a csapat) 33 meccsen keresztül volt érvényes találata. Ezt Joe Dimaggio döntötte meg 1941-ben és meg sem állt 56 mérkőzésig.
  • Babe Ruth mindössze 6 napig volt csapatkapitány. 1922 május 25-én ugyanis nem értett egyet egy bírói döntéssel, aminek során egy maroknyi földet vágott a bíró arcába. Természetesen azonnal kiállították, de miközben ment le, egy szurkoló elkezdte szidalmazni őt és különböző gúnynevekkel illetni. Babenek több se kellett, kiugrott a nézők közé és összeverte a beszólogatót.
  • Lou Gehrig 1939-ben vonult vissza a betegsége miatt, ám a csapat az iránta tanúsított tiszteletből meghagyta őt névlegesen csapatkapitánynak, egészen az 1941 június másodikai haláláig.
  • A legidősebb kapitányunk Graig Nettles volt, ő 37 évesen kapta meg a címet.
  • 1986 és 1989 között Willie Randolph és Ron Guidry egyszerre szolgáltak csapatkapitányként a csapatban.
  • Végül a Főnök, George Steinbrenner nyilatkozata Derek Jeter kinevezése kapcsán: "Mindig nagyon nagyon óvatos voltam, hogy kit válasszak a játékosaim közel egy ilyen felelősségteljes pozícióra, de nem tudok másra gondolni, aki valaha is jobban megérdemelte volna ezt a tisztet, mint Derek Jeter."

Kíváncsian várjuk, ki lesz a következő.

2015. március 5., csütörtök

A-Rod visszatért!

Majd' 18 hónap telt el, mióta Alex Rodriguez utoljára hivatalos baseballmeccsen vett részt, tegnap azonban ismét pályára léphetett, kijelölt ütőként. A fogadtatása ugyanolyan volt, mint az elmúlt néhány évben a hazai meccseken mindig: nagyrészt taps, vegyítve némi "boo"-val és kifütyüléssel. Valószínűleg ugyanez lesz a helyzet az alapszakasz hazai mérkőzésein is - az, hogy idegenben mit fog majd kapni a nézőktől az már más kérdés -, kivéve ha valami nagyot robbant (akkor nőni fog a taps és biztatás aránya), vagy nagyon gyengén játszik (ez esetben értelemszerűen a zrikálók száma lesz túlnyomó többségben).

A-Rod az első ütéshez állásból sikeresen bázisra jutott egy találattal, bevallom nagyon örültem neki. És annak is, hogy azonnal sokkal több tapsot lehetett hallani. Csakúgy, mint a hatodikban, mikor egy séta után ismét bázisra került. Ekkor lecserélték és a közönség (majd' 10 000 ember) nagy része megtapsolta őt.

Az biztos, hogy Alexnek nagyon sok bizonyítani valója van, az is biztos, hogy kapni fogja az ívet (elsősorban a média által) egész szezonban és árgus szemekkel fogják nézni, hogy mikor hibázik. Mindenesetre én drukkolok neki.


JUDGEment day!

Az első edzőmeccsen megvolt az első katarzisélmény is.


Aaron Judge egy akkora állat. :D